arnet33's fotopage

By: ridzuan omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 17-Jan-2009 10:26 Email | Share | | Bookmark
amira dapat adik

tembamnyeeee
aaqil,mami n kakak mira
borang kelahiran
View all 10 photos...







ahmad aaqil aariz selamat dilahirkan pada pukul 9.10 pagi 15/01/09 di hospital pantai, bangsar .. dilahirkan secara caeserean section cut dan dilakukan oleh doktor yg melahirkan kakaknye juga, datuk dr norashikin mokhtar .. alhamdulillah, segalanya berjalan dgn lancar dan berat aaqil adalah 4.35 kg .. memang berat yg tidak disangkakan kerana kami jangkakan beratnya paling tinggi pun dalam 4 kg ... itupun aaqil dilahirkan dalam minggu yg ke 37 .. klu minggu 40, mungkin boleh capai 5 kg agaknya !!!!
Masa proses kelahiran tu , aku pun berada di dlm OT utk menemani lyza .. aku tidak dibenarkan mengambil video sebelum bayi belum keluar dari perut .. selepas kepala bayi sudah kelihatan , aku dgn pantas merakamkan bagaimana aaqil dikeluarkan dr perut emak die yg dah dihuni selama 37 minggu .. selama ini ramai yg menegur lyza kerana menyangkakan yg kami akan mendapat kembar .. keesokan harinya, selepas aaqil disahkan tiada jaundis,aaqil telah disunatkan oleh dr zain .. mmg la kesian tapi tak payah la aku tension bile nak sunatkan die bile die dah besar nanti ..


Wednesday, 29-Oct-2008 07:53 Email | Share | | Bookmark

gayut mcm tarzan
sedapnye korek hidung
pelampung dh ada, bile nk masuk air ni
View all 8 photos...







gambar2 ni aku shoot semasa besdey anak sudara partner aku yg ke 8 ... tema hr tu ialah hawaiian hula hup ... agaknye .. psl aku tgk budak2 tu pakai tali renda mcm skirt hawaii .. mak amira pun ade juga menyumbangkan lengkong ... bukan lengkong ... jelly la .. ada mcm2 bentuk .. bentuk kapal pun ada ... acara paling faveret amira yg lain dan tak bukan ialah terjun tiruk ke dlm kolam ... aku tgk die ni semenjak dua menjak ni dah hampir legam .. mungkin nak sambut deepavali sekali agaknye ... takpe , buat je la asalkan bahagia ..


Thursday, 23-Oct-2008 01:58 Email | Share | | Bookmark
Selamat harijadi yg ke ... sebulan

nia tgh khusyuk
kalau tak cukup tido, die marah tak ingat ...
kalau dh bangun, mesti lepak mcm ni..
View all 4 photos...







semalam, 22 oktober 08 cukup sebulan nia dilahirkan ... sekejap je rasenye, mcm semalam je beranak ... lepas ni pejam celik dah setahun ... bile tgk nia yg halus ni, teringat dulu masa amira kecik2 dulu .. berat masa lahir pun lebih kurang ... bile bapak nia dukung nia, teringat la jugak masa amira dulu pun mcm tu jugak ... sampai terlelap bersama mira kat kerusi .. nasib baik tak jadi apa2 ... lepas ni adik amira pulak, alamak ... kene balik cycle yg sama .. tapi seronok melayan budak2 kecik ni ...


Wednesday, 8-Oct-2008 14:27 Email | Share | | Bookmark
hari raya pertama

arn,nana dan nia
tok gayah n family
uncle longchik n family
View all 8 photos...
menara duta adalah lokasi pertama selepas aku sembahyang raya dan breakfast makan ketupat kat rumah.since nia maesha ( aku panggil mak esah .. nana jgn mrh tau) baru lahir dan mak die dlm pantang, jadi kami pun melencong ke sana dulu ... amira pun seronok dpt beraya dgn nia dan tok gayah die ... tak lama kemudian, keluarga uncle longchik pulak datang ... nak beraya dgn cucu jugak ... last2 aku ngan family lepak kat situ sampai ke petang psl kakak aku ngan anak2 die pulak nak dtg ke situ ... ni semua gara2 si mak esah bagus jugak die keluar dekat2 nak raya bole kutip tol


Tuesday, 7-Oct-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
stesyen keretapi lama

tiket utk ketapi
letih tunggu ketapi
mcm beli tiket wayang
View all 9 photos...




bila sesuatu perayaan menjelang tiba, macam biasala shopping complex kat malaysia ni akan buat dekorasi mengikut perayaan tersebut ... semasa bulan puasa hari tu, aku ternampak kat suratkhbar, ada satu shopping complex kat kay ell yg buat satu dekorasi yg agak menarik pada pandangan aku ... stesyen keretapi nibong tebal ... aku tgk mokup nya menampakan satu stesyen keretapi yg lama seperti zaman dulu2 ... siap dengan jalan keretapi ... walaupun scalenye kecil sedikit dr bentuk asalnya ... stesyen keretapi ni sebenarnye terletak tak jauh dr kampung isteri aku ... so, masa raya yg lepas aku pun pegilah menziarah stesyen ni ... aku bawak anak aku dan 2 org saudara die utk jadi model instant aku ... sambil shoot gambar kat situ, aku sempat berborak dgn pengurus stesyen... encik isa namanya ..die dh bekerja lebih dr 16 tahun kat situ .. katanye stesyen dibina dlm tahun 1899 ... pegh lamanye ... mungkin lagi 5-6 tahun, selepas trek berkembar dibina, mungkin bangunan di sini akan diruntuh dan dibina bangunan baru ... tak jauh dr situ, jambatan besi lama yg menyeberangi sungai krian telah ditanggalkan utk memberi laluan kepada pembinaan jambatan baru... jambatan besi yg diimpot dr england itu mungkin akan dihantar ke muzium ... byk peralatan yg aku tgk dlm bilik pengurus stesyen yg boleh jd barang antik ... kat luar stesyen tu akau nampak selipar kayu landasan tersusun .. aku tanya tak nak jual ke .. die kata bukan taknak jual, tapi kayu2 tu dh jadi brg2 kes polis pasal ada kutu2 yg dah rembat kayu2 tu dan kantoi ... nasib baik tak de ketapi yg tergelincir kat situ ... kayu2 tu kalau nak beli utk dekorasi taman mmg mahal ... aku berharap mana2 kompeni tak kirelah ktmb ka apa ka, kalau bole biarlah dieorg preserve tempat ni ... ada juga kenangan utk anak2 dan cucu2 di kemudian hari ..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net